Inventivele Dulcegării Capșiste- Joffre
O prajitură celebră, "Joffre", este creaţia cofetarilor CAPŞEI. O prajitură devenită "marcă înregistrată" la OSIM ! Începutul CASEI CAPŞA a stat sub semnul dulciurilor: "Laboratorul patiseriei franceze", “ Laboratorul de îngheţată” şi “ Laboratorul de bomboane şi fructe confiate” au creat faima unor produse fără egal.
CASA CAPŞA realizează pentru prima dată în România produse de îngheţată, într-o manieră unică, nemaîntâlnită vreodată pe malurile Damboviţei: dintre ele, “Parfe-ul cu alune”.
Invenţiile nu se opresc aici, însă: în anul 1900, la Expoziţia de la Paris, CASA GRIGORE CAPŞA primeşte medalie de aur pentru că a prezentat o invenţie revoluţionară: ciocolata solubilă, un precursor, am putea spune, al celebrului “ ness-café”, sau al altor produse similare, realizate de firma “Nestle” .
Mai devreme, în 1897, cofetarii CAPŞEI lansau “Bombons Theodorini” (în amintirea marii cântareţe Elena Theodorini”, apoi gama de ciocolate “Sans – Gene”, şi “Sapho” în onoarea marii tragediene Rejane. Când Alexandru Marghiloman a triumfat la Marele Derby, CAPŞA a inventat “ Bomboanele Jokey – Club” şi lista poate, desigur, continua.
În această tradiţie, în anul 2004, la împlinirea unui an de existenţă a emisiunii "live", realizate de Radio Romînia Cultural şi intitulate : “C’apşa e … viaţa” (după o idee genială a talentatului regizor Mihai Lungeanu), CASA CAPŞA a lansat cafeaua “CAPŞA - VITAL” ( cafea, miere, propolis, lăptişor de matcă, polen, complex de polivitamine, enzime, fermenţi şi lecitină) care devine, astfel, după “Schwartz” o altă specialitate a CAPŞEI. Cu alte cuvinte, CAPŞA nu se dezminte !
Dan Toma Dulciu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu